Bespaar niet op je bruidsfotograaf

10 redenen waarom je niet moet besparen op een trouwfotograaf

Vandaag vertellen we waarom je vooral níet moet besparen op een trouwfotograaf! Ja, voor je bruiloft is het logisch dat je alles perfect wilt: de perfecte locatie, een droomjurk, de lekkerste bubbels en de tofste dj. Maar waarschijnlijk is het niet mogelijk om bij alles helemaal los te gaan, tenzij we nu te maken hebben met een secret millionaire! Ons advies: verdeel je budget aan de hand van wat jullie belangrijk vinden. Eén van de dingen die ieder geval hoog op je prioriteitenlijst moet staan, is de trouwfotograaf. Mooie trouwfoto's zijn toch een blijvende herinnering aan jullie trouwdag. Om je te overtuigen dat een goede trouwfotograaf elke cent waard is, hebben wij 10 redenen voor je waarom je niet moet besparen op een trouwfotograaf.
1 | Herinneringen zijn priceless! 


Dit is eigenlijk het meest cliché antwoord dat iedereen geeft, dus daarom staat 'ie ook met stip op nummer één: over 50 jaar zul je nog plezier hebben van de trouwfoto's. Als jullie straks 80 zijn en jullie trouwfoto staat op de schouw, dan is het toch wel fijn als dat een mooie foto is. Daarnaast zijn jullie trouwfoto's het enige tastbare dat jullie overhouden aan jullie magische dag. Mocht je echt in de herinnering willen investeren, dan raden we ook zeker aan om voor onze videografie te kiezen, zo beleef je alle momenten nog echter!

Hier hebben wij ook pakketten voor. 


2 | De beste investering is die in jezelf!


Je kunt nog veel meer met jullie trouwfoto's dan er alleen maar naar kijken. Het is een investering, maar je kunt ze vervolgens voor veel leuke dingen gebruiken zoals: bedankkaartjes, een foto voor in huis of als mooi cadeau voor jullie ouders.


3 | Je betaalt voor professionaliteit


Een goede trouwfotograaf houdt rekening met wat jullie willen. Gaan jullie voor romantische fine art trouwfoto's of juist voor foto's met een knipoog, spontane of journalistieke foto's? Daarnaast weten ze alles over lichtval, de beste angles om jullie van jullie mooiste kant te fotograferen en weten ze zich moeiteloos (en onzichtbaar) te bewegen tussen jullie gasten om de leukste spontane trouwfoto's te nemen! 


4 | Ervaring is key! 


Een professionele trouwfotograaf heeft ervaring en weet dus foto's te maken op de juiste momenten. Je hoeft niet iedere keer verschillende poses voor de trouwfoto aan te nemen, want een pro weet jullie blik te vangen wanneer het nodig is. Het resultaat: foto's waarop jullie staan zoals jullie echt zijn en waar de liefde vanaf spat.


5 | Een fotograaf zorgt ervoor dat jij straalt! 


Je kunt relaxen! Je bent die dag natuurlijk al op je mooist en een goede fotograaf weet ook nog eens hoe hij/zij jou het best op de trouwfoto krijgt. Want eerlijk is eerlijk, de meesten van ons staan er niet van te springen als we op de foto moeten. Sterker nog, je voelt je vaak een beetje opgelaten en daardoor sta je niet relaxed op de foto! Je kunt ervan uitgaan dat de fotograaf in kwestie ervoor zorgt dat je comfortabel op de foto staat. Trust us; you will look great!


6 | Een goede fotograaf ziet the small things


Terwijl jouw aandacht bij de gasten en jouw kersverse hubby of wifey ligt, staat een fotograaf foto's te nemen van alle gebeurtenissen. Goede fotografen weten dingen vast te leggen die je zelf over het hoofd ziet, waardoor jullie straks door een album bladeren en jullie verbazen over alle geweldige momenten die hij of zij heeft weten vast te leggen. Want fotografen zijn écht kunstenaars. Zij denken creatief mee wat gaaf zal zijn voor de foto. Ze kijken om zich heen en zien precies waar ze iets mee kunnen doen.


7 | Weer een ding minder om over na te denken


Tja, je wilt op je bruiloft eigenlijk alleen bezig zijn met elkaar en je dierbaren. Met een professionele fotograaf bespaar je uiteindelijk ook tijd op de dag zelf. Want een fotoshoot van vier uur is écht niet nodig als je een pro inhuurt. Die weet precies wat mooi is, hoe je met licht kunt spelen, wat wel en niet werkt. 


8 | Een goede voorbereiding is het halve werk


Voor de grote dag heb je regelmatig contact met je trouwfotograaf. Jullie spreken door wat je in gedachten hebt, met welke mensen je echt een foto wilt en welke locaties geschikt zijn. Heb je een fotograaf uit de buurt, dan weten ze vast en zeker prachtige buiten- en binnenlocaties voor geweldige trouwfoto's waar je zelf misschien nog niet aan hebt gedacht.


9 | Proef de sfeer van de dag


Als jullie zoveel geld uitgeven aan jullie bruiloft dan wil je ook echt dat je de sfeer van de bruiloft terugziet in de foto's. Dat betekent niet alleen shots van jullie en je gasten, maar ook plaatjes van de decoratie waar je zo je best op hebt gedaan, van je droomjurk, de bruidstaart en natuurlijk van het jawoord... Kortom: je wil de sfeer van de dag terugzien. Als je later je trouwfoto's bekijkt moet je weer helemaal het gevoel van je bruiloft terugkrijgen en believe us: dat is een kunst!


10 | Je betaalt voor kwaliteit


Er is een reden dat fotografie een echte kunst is en waarom dus niet iedereen geweldige foto's kan nemen! En één van die belangrijkste redenen is dat een goede fotograaf de perfecte foto's weet vast te leggen. Hoe ze het doen, dat is hun secret, maar het lijkt net alsof je trouwfoto zo uit een magazine komt! En geef toe: dat willen we toch allemaal?


Bron: The perfect wedding